Project Description

Zelfhelend beton in kimconstructie bij buffertank van Evides

De buffertank is de 2e tank van de uitbreiding van de afvalwaterzuivering plant van Evides Industriewater in Nederland, uitgevoerd met Zelfhelend beton van Basilisk.

Binnen dit project is de kim constructie van de Buffertank uitgevoerd met Basilisk Healing Agent om een ​​waterdichte uitvoering, minder onderhoud en een optimale levensduur te garanderen. Dat de toevoeging van de Healing Agent een meerwaarde biedt bleek als snel nadat de tank met 7 meter waterkolom werd gevuld. Na een aantal dagen waren de krimpscheuren in de kim duidelijk zichtbaar, met lekkages tot gevolg. Vanaf het moment dat scheurtjes gevuld zijn met water (of vocht), wordt de bacterie geactiveerd en begint deze de voorziene nutriënten om te zetten in kalksteen. Met deze kalksteen productie worden de scheuren gevuld zodat waterindringing niet meer mogelijk is. Op deze wijze is de wapening weer beschermd tegen corrosie en zijn verdere lekkages voorkomen.

Gelukkig heeft het beton zich kunnen herstellen zonder enige vorm van menselijke ingreep.

Voor vragen omtrent dit artikel kunt u terecht bij Marc Brants via Marc@basiliskconcrete.com

Project data
Name Expansion waste water treatment plant Evides
Realization year 2020
Structure Buffer tank
Location Province of Zeeland, The Netherlands
Client Evides Industrial water
Contractor Leenhouts Aannemingsbedrijf
Concrete supplier DeHoop betonmortel  (VTO Vlissingen)
Product Basilisk Healing Agent
Size

Status

15 m³

Completed

BEFORE

AFTER

Basilisk Healing Agent biedt een autonoom herstelsysteem waardoor frequent onderhoud en een negatieve impact op de productiviteit voorkomen wordt.