Project Description

Japanse waterzuiveringsinstallatie gebouwd met zelfhelend beton

De uitstekende waterdichtheid van zelfhelend beton was de reden om voor Basilisk Self-Healing Concrete te kiezen voor dit project. Membranen of andere maatregelen om beton waterdicht te maken kunnen achterwege blijven, waardoor kosten worden bespaard. De fundering, vloeren en wanden van deze fabriek zijn allemaal gestort met Basilisk Self-Healing Concrete.

Dit is de eerste keer dat Basilisk Healing Agent wordt gebruikt in een waterzuiveringsproject van deze omvang in Japan. De grootte van dit project bewijst dat de Japanse markt de zelfhelende betontechnologie nu echt omarmt heeft.

Waterdichte eigenschappen zijn cruciaal

De uitstekende waterdichte eigenschappen van zelfhelend beton waren de belangrijkste reden voor onze Japanse partner Aizawa om dit type beton te adviseren. Bovendien waren minder onderhoud en een langere ontwerplevenscyclus positieve verschillen met andere soorten traditioneel beton. De opdrachtgever was overtuigd van deze propositie en het bouwproces is inmiddels gestart. De totale bouwtijd voor deze site wordt geschat op ongeveer twee jaar.

Prefab elementen besparen tijd

Onderdeel van het bouwproject is een watertank met een diepte tot 7 m. Met conventionele bouwtechnieken op locatie is het een uitdaging om een constructie te bouwen met een diepte van 7 m. Bovendien kost het veel mankracht en bouwtijd. Daarom is de structuur opgedeeld in 6 stukken, elk stuk uitgevoerd met prefab elementen. Ter plaatse werden deze stukken met elkaar verbonden met een voegmortel om zo de wapeningsstaven te fixeren. Dit verminderde de bouwtijd en de behoefte aan bouwpersoneel aanzienlijk.

Belangrijkste voordelen waterdicht beton

Een overzicht van de voordelen van het gebruik van zelfhelend beton voor dit project:

  • Waterdicht beton
  • Kostenbesparingen
  • Langere levensduur van het ontwerp
  • Minder onderhoud
E-mail ons
Project details
Plaats Sapporo-city, Japan
Totale oppervlakte 56.762 m2
Total oppervlakte gebouw 27.642 m2
Type object Waterzuiveringsinstallatie
Product Basilisk Healing Agent
Hoeveelheid 5.000 m3
Jaar 2021/2022
Belangrijkste productvoordeel Superieure waterdichtheid beton
E-mail ons