Waarom Basilisk Self-Healing Concrete?

Bij Basilisk geloven we in een duurzame wereld. Wij geloven dat innovatieve technologieën een betere toekomst zullen creëren. Wat ons motiveert, is de overtuiging dat we aanzienlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld door de voetafdruk van de wereldwijde bouwsector te verkleinen.

Waar staan we voor?

We add value to concrete. Beton is het meest gebruikte bouwmateriaal ter wereld. Door beton opnieuw uit te vinden, kunnen we de impact van beton op de planeet verminderen en waarde creëren voor veel bedrijven. Met onze bio-based zelfhelende betonproducten

  • dagen we bestaande standaarden uit;
  • verminderen we de CO2 footprint significant;
  • presenteren we kostenneutrale oplossingen met een duidelijke businesscase;
  • bieden we duurzame oplossingen die minder onderhoud vergen.
Logo Basilisk Self Healing Concrete

Waar komt de naam vandaan?

Basilisk is vernoemd naar de Green Basilisk Lizard. Deze hagedis kan over water lopen als hij wordt bedreigd door een roofdier. Het verandert water in zijn voordeel om te overleven.

Op eenzelfde manier gebruikt de technologie van Basilisk Self-Healing Concrete water ook in zijn voordeel. Het gebruikt water om scheuren in beton te dichten die normaal gesproken de levensduur van een gebouw of object zouden bedreigen. Voor meer uitleg over de technologie ga je naar deze pagina. De holding waar Basilisk onder valt heet trouwens letterlijk Green-Basilisk.

Uitvinder van de technologie

De bio-based technologie die de kern vormt van alle Basilisk Self-Healing Concrete producten is uitgevonden door Professor Dr. Henk Jonkers en de Technische Universiteit Delft. 

Zijn onderzoek richt zich op de ontwikkeling van bio-aangepaste bouwmaterialen. Dit zijn materialen die levende organismen bevatten of de groei ervan stimuleren, wat resulteert in verhoogde functionele prestaties en verminderde milieu-impact. 

Op dit moment onderhoudt Basilisk goede relaties met zowel prof. dr. Henk Jonkers als de Technische Universiteit Delft. We werken nauw samen aan R&D, innovaties en de ontwikkeling van nieuwe productgeneraties. Een ander samenwerkingsgebied is het aantrekken van techtalent van de universiteit via programma’s als X!LEAD. 

Heeft u een vraag of wilt u een offerte ontvangen?

Neem contact op