Project Description

ProRail aan de slag met duurzame keerwanden van Zelfhelend Beton

ProRail wil de Infrastructuur duurzaam laten realiseren en beschikbaar houden. Duurzaamheid is voor ProRail een belangrijk aspect bij de uitvoering van haar maatschappelijke taken. Dit betekent dat waar mogelijk duurzame ontwikkeling wordt gestimuleerd in de keten, bijvoorbeeld door het stimuleren van duurzaam materiaalgebruik tijdens de realisatie van een project.

Vanwege de ontoegankelijkheid van de constructie in de toekomst, werden de prefab-elementen van dit project aangevraagd met Self-Healing Concrete van Basilisk om de duurzaamheid en duurzaamheid van de constructie op lange termijn te garanderen.

De Self-Healing Agent heeft zelfherstellende eigenschappen aan beton. De technologie bestaat uit een autonoom herstelsysteem van micro-organismen (goedaardige bactieren) die kalksteen produceren en hiermee scheuren waterdicht hersteld, zonder enige vorm van menselijke arbeid. Omdat beton nu tijdig zijn scheuren hersteld, worden de ingrijpende reparaties als gevolg van te laat ingrijpen voorkomen. Daarnaast zorgt deze technologie voor significant minder onderhoud, een langere levensduur en een waterdichte uitvoering van de beton.

Gezien vandaag de dag een groot deel van de cement in het betonmengsel wordt vervangen door slak en hoogovencement, verliest beton zijn autogeen herstellend vermogen. Met de toepassing van Basilisk in de beton worden deze eigenschappen weer teruggebracht en wordt zelfs de herstelcapaciteit fors verhoogd, wat een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame betonindustrie.

Vragen?

Voor vragen over dit artikel kunt u terecht bij Marc Brants: marc@basiliskconcrete.com