Project Description

Geen kelder of tunnel, maar een aquarium met Zelfhelend Beton

In plaats van Zelfhelend Beton te storten voor één van de traditionele toepassingen, zoals een kelder of infrastructuurobject, deed Salverda Bouw iets anders. Voor het ARTIS-Aquarium gebruikten zij onze unieke technologie. Als onderdeel van een groot renovatieproject heeft ARTIS | Natura Artis Magistra duurzame innovaties in hun projecten geimplementeerd. Fijn dat Niki Loonen (onlangs onderscheiden met de onderscheiding van meest duurzame constructeur van Nederland) betrokken was om te adviseren over duurzame innovaties op het gebied van beton. Samen met twee andere innovaties stelde Niki voor om zelfhelend beton te gebruiken om in de toekomst een langere levensduur en minder onderhoud te garanderen. Alles bij elkaar is dit weer een belangrijke stap richting een veel duurzamer gebruik van beton.

Niet alleen het projectteam was ter plaatse, er waren ook enkele speciale gasten: een cameraploeg van Omroep WNL voor de Nederlandse show #StandVanNederland – #Koplopers. Wij zijn nu al benieuwd hoe de uitzending er tijdens de Klimaatweek in het najaar later dit jaar uit gaat zien.

Verder een speciaal woord van dank aan alle betrokken partijen die dit mogelijk hebben gemaakt: ARTIS | Natura Artis Magistra (opdrachtgever), Salverda Bouw (aannemer), ABT bv (ingenieursadviesbureau) en last but not least Theo Pouw Groep (betonleverancier).