Na een jaar van proof of concept en testen met lokale materialen, is het nu tijd om de eerste bouwprojecten uit te gaan voeren in de Caribbean. Basilisk Nederland vloog daarom naar St. Maarten om ter plaatse de lokale partners te ondersteunen bij de grootschalige marktintroductie én voorbereidingen van de eerste projecten.

Basilisk Caribbean is vorig jaar verwelkomd als partner. Sindsdien is er hard gewerkt en al direct veel bereikt. Na een klein jaar van testen in plaatselijke omstandigheden en met lokale materialen zijn er prachtige resultaten behaald.

Voorbereiding voor de eerste projecten in gang

Basilisk Caribbean heeft inmiddels de eerste contracten verworven en gaat van start met de voorbereiding voor uitvoering. Om hierbij te ondersteunen, vlogen Bart van der Woerd en Marc Brants van Basilisk Nederland naar Sint Maarten.

Robuustheid beton staat bovenaan

“Iedere markt heeft zo zijn uitdagingen. In de Caribbean is dat niet anders. Wat we hier gezien hebben is dat kwaliteit en robuustheid van beton boven alles staat. Een van de redenen hiervoor is het klimaat,” zegt Marc Brants, Accountmanager bij Basilisk. “De schade die orkaan Irma in 2017 heeft veroorzaakt, is op sommige plaatsen nog steeds zichtbaar. Daarnaast is er sprake van veel regen, hoge luchtvochtigheid in combinatie met chloriden, en hoge temperaturen. Door het gebruik van zelfhelend beton verminderen betonschade en -lekkageproblemen aanzienlijk.”

Lof voor professionele marktintroductie

Eenmaal ter plaatse, grepen we de gelegenheid ook direct aan om de propositie van Basilisk Self-Healing Concrete bekend te maken bij een grotere markt. Ongeveer 40 geïnteresseerde bouwbedrijven waren op het introductie-event afgekomen. De algemene reacties waren zeer positief. “Basilisk Caribbean heeft een professionele marktintroductie georganiseerd en heeft daarmee veel bedrijven weten te enthousiasmeren voor de bewezen self-healing technologie” stelt Marc Brants. “Het kan niet anders dan dat hier binnenkort nog meer projecten uit volgen. We ondersteunen onze partner en hun klanten dan ook graag bij deze groei.”