Lagere kosten, een kleinere CO2- voetafdruk en hoogwaardig beton. Te goed om waar te zijn? We kunnen u verzekeren dat dit de daadwerkelijke resultaten zijn van een van onze nieuwste projecten. Het enige dat nodig is, is het verbeteren van de zelfhelende eigenschappen van beton met onze bewezen technologie.

Waar gaat het project over?

De opdrachtgever nam contact met ons op en vroeg of we konden helpen de betonnen kelder van een parkeergarage waterdicht te maken. De zelfherstellende technologie van Basilisk vult autonoom scheuren en poriën in beton. Het antwoord was dus glashelder: ja, dat kunnen we! Naarmate we meer betrokken raakten bij het project, zagen we nog een andere potentiële winst: het verminderen van krimpwapening.

Hoe kan krimpwapening in beton worden verminderd?

Na wat snelle controles en berekeningen van onze kant, werd het duidelijk dat het mogelijk was om een aanzienlijke hoeveelheid krimpwapening te verminderen. En tegelijkertijd ook de eigenschappen van het beton te verbeteren. Hoe? We leggen het uit. Twee criteria bepalen de hoeveelheid krimpwapening die nodig is voor waterdichte constructies:

  1. Duurzaamheidseisen
  2. Waterdichtheidseisen

In bijna alle gevallen zijn de waterdichtheidseisen leidend, aangezien die eisen een kleinere scheurwijdte gebieden dan de duurzaamheidseisen. Hoe kleiner de aanvaardbare scheurwijdtes, hoe meer krimpwapeningsstaal nodig is.

Game-changer: zelfhelend beton

Door zelfherstellende eigenschappen aan beton toe te voegen, neemt de waterdichtheid van het beton toe en wordt aan de waterdichtheidseisen voldaan. Dit betekent dat het wapeningsontwerp alleen kan worden gedaan op basis van de duurzaamheidseisen, die meestal een grotere scheurbreedte mogelijk maken. Deze nieuwe aanpak, zonder af te wijken van bestaande voorschriften of richtlijnen, resulteert in een significante reductie van krimpwapening tot wel 35%.

Betonvloer storten

Het werk is nog in volle gang, maar we waren te opgewonden om nog langer te wachten en besloten u een voorproefje te geven terwijl onze partners het betonnen dek storten.

De muren zijn ernaast. We zullen u binnenkort een update en meer feiten over dit project geven. Als u in de tussentijd geïnteresseerd bent in details over hoe onze zelfherstellende producten van toepassing kunnen zijn op uw situatie, stuur ons een e-mail. Wij nemen graag de details met u door.

Contact